Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomek Szy Daniel Scibor Krzysztof G. katkgis gi high octane mmxx . Miro vski (6534 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Szymon3 napisał:
Nie slyszalem o mozliwosc wywiezienia samochodu za granice i sprzedania go tam po zatrzymaniu przez norweskie sluzby celne.
Gdy zapytalem o taka mozliwosc celnik sie tylko usmiechnal i powiedzial- skad taki pomysl,trzeba bylo zrobic to wczesniej.Proby zaslaniania sie nieznajomoscia prawa rowniez nic nie daja.
Kazano zaparkowac,oddac kluczyki i poczekac.
Po 30 minutach przyszedl pracownik sluzby celnej i zapytal czy mam kogos kto po mnie przyjedzie czy ma zadzwonic po Taxi.
Samochod odzyskam jesli wniose wszystkie oplaty wraz z kara. Wszystko przyjdzie poczta.(wniesienie oplat jest rownoznaczne z automatyczna rejestracja samochodu na terenie Norwegii)
Po ok 3tyg. otrzymalem list z terminem 2 tyg. Na zaplacenie kwoty 176500nok. Jezeli kwota nie zostanie wplacona w tym okresie, samochód jest wystawiany na aukcje. Jesli kwota uzyskana z jego sprzedazy bedzie nizsza od wartosci oplat wraz z kara,roznice musi pokryc wlasciciel.
Tak to wygladalo w moim przypadku.
Kazdy ryzykuje na wlasna odpowiedzislnosc.
Wreszcie jakiś sensowny komentarz zastosuje czasami kopiuj i wklej dla kołtunów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a mnie norweskie sluzby celne zatrzymaly po zjezdzie zpromu w Kristiansand
i co
i wypisal kwity abym sie udal w Stavangerze do TOLL i oplacil
ja bylem w Norwegii w sumie ze 7 miesiecy
to chyc do biura i poprosilem aby mi zmienili umowe o prace z bezterminowej na roczna
z tym do TOLL w Stavangerze i kazali jak najszybciej sprzedac
w sumie to mnie oleli
ale na wszelki wypadek focus za miesiac odprowadzilem do Polszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AndersB napisał:Wreszcie jakiś sensowny komentarz zastosuje czasami kopiuj i wklej dla kołtunów
Ogólnie i tak to nic nie da ...
---
Zawsze BYDĄ ... marianki ... które dadzą sobie rękę uciąć , że jeżdżą legalnie już 10 lat na polskich blachach i żadne tolle śmole ich ni hu hu chu ...!!! .
---
Nawet jak >@Szymon3< wstawi skana całego dokumentu , to znajdą się tacy co stwierdzą , że to bzdura i prowokacja ... ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
a mnie norweskie sluzby celne zatrzymaly po zjezdzie zpromu w Kristiansand
i co
i wypisal kwity abym sie udal w Stavangerze do TOLL i oplacil
ja bylem w Norwegii w sumie ze 7 miesiecy
to chyc do biura i poprosilem aby mi zmienili umowe o prace z bezterminowej na roczna
z tym do TOLL w Stavangerze i kazali jak najszybciej sprzedac
w sumie to mnie oleli
ale na wszelki wypadek focus za miesiac odprowadzilem do Polszy
tylko nie mów że miałeś auto na polskich tablicach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a pisal ze z Irlandi tu przyjechal

konfident jeden

pewnie sika po krzakach tez prawa reka i nie myje po
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Szymon Popko
(Szymon3)
Wiking
Zatrzymali mnie w Svinesund, rutynowa kontrola. Udowodnili na podstawie danych osobowych,jezeli pracujesz legalnie widniejesz w systemie.
Dodam,ze wtedy byłem ponad dwa lata w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kamil75 napisał:
bzdura
jak ktos jest np 8 miesiecy?
jezdzi bo jezdzi pzrepisy mowi o roku nie ponizej
ps.
jak by chcieli to w tydzen by sie pozbyli PL autek wystarczy ostra nagonka tzrepanie pzrez kilka dni setki aut i ludzie sami by pokupowali norweskie
tylko ze oni maja na to wywalone

ilez ci mozna baranie powtarzac ze nawet dwoch mirsiecy nie masz prawa jezdzic na polskich blachach jesli masz stala umowe o prace albo co innego by swiadczylo ze twoj pobyt przekroczy jeden rok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
kamil75 napisał:
bzdura
jak ktos jest np 8 miesiecy?
jezdzi bo jezdzi pzrepisy mowi o roku nie ponizej
ps.
jak by chcieli to w tydzen by sie pozbyli PL autek wystarczy ostra nagonka tzrepanie pzrez kilka dni setki aut i ludzie sami by pokupowali norweskie
tylko ze oni maja na to wywalone

ilez ci mozna baranie powtarzac ze nawet dwoch mirsiecy nie masz prawa jezdzic na polskich blachach jesli masz stala umowe o prace albo co innego by swiadczylo ze twoj pobyt przekroczy jeden rok

TU DO POMOCY POTRZEBNY JEST NIEJAKI >@NOREK< ... !
---
wszak on właśnie współpracuje z toll między innymi pod tym kierunkiem spraw ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
jasiu chyba sie mylisz
nie daje głowy ale rok mozna jezdzic na 99.9%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kamil75 napisał:
jasta baran to dyma twoja matke jak jej maz jest w pracy
a ciebie nawet pies by nie ruszyl
wplace ci 500kr na konto jak znikniesz z tego forum pewnie nie jeden sie dorzuci i dobzre zarobisz sprzedawczyku jeba..y

cala dniowka twoja
hmm
zastanowie sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok